Cartile lui Stephen King

carti Stephen KIng

Am un raft plin de cartile lui Stephen King, iar daca nu ai citit ceva scris de acest autor cu imaginatie bogata, nu stiu ce mai astepti. Primul volum scris de King care mi-a ajuns in brate a fost Carrie, cand aveam vreo 15 ani. Tatal meu mi-a facut cadou aceasta carte si am citit-o pe nerasuflate. Carrie este un roman despre o adolescenta terorizata de colegii de liceu, dar si de mama ei care era obsedata de credinta si de pedepse crunte pentru odrasla din caminul lor. Carrie are puteri supranaturale pe care abia le simte la inceputul povestirii, dar usor, usor prin antrenament reuseste sa controleze acest blestem de la natura.

Cele mai apreciate carti ale lui Stephen King

IT – este una din cartile online care pot fi cumparate in editie noua. Filmul cu acelasi nume de anul trecut a avut un succes nebun, iar clovnul ucigas bantuie non-stop mintile pustanilor din carte, dar ne strica si noua somnul linistit. Pennywise, clovnul nebun este un monstru care se hraneste cu frica copiilor si isi ajusteaza forma in functie de cea mai mare temere a persoanei. Pennywise hiberneaza 28 de ani si apoi iese la vanatoare de copii, doar ca de data asta s-a pus cu un grup unit de adolescenti.

Shining – este cea mai dura carte scrisa de Stephen King. Am trecut prin multe in viata asta si am vazut lucruri groaznice, dar niciun roman nu m-a tinut treaz ore intregi ca Shining. Ma gandeam la obiectele din camera mea daca au inceput sa se miste, daca am vedenii, daca aud ceva ciudat sau sunt influentat prea mult de acest autor. Este o carte care iti va face pielea de gaina, iti va intra in mintea ta bolnava si nu va mai iesi o perioada de acolo.

Misery – in aceasta carte este descrisa Annie, o femeie care duce obsesia la nivel extrem si va face orice ca sa tina scriitorul ei preferat sechestrat intr-o cabana dintr-un mic orasel. Paul Sheldon, un scriitor de succes, are un accident de masina din cauza conditiilor meteo. Are picioarele rupte, dar este salvat de Annie care trecea prin zona. Il ia acasa, il hraneste, are grija de ranile lui pana citeste ultima carte scrisa de acesta, care inca nu fusese publicata. Atunci va incepe chinul lui Paul pentru ca Annie se va transforma intr-o sora medicala a groazei care ii va aplica un tratament special zile la rand.
 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link