Google va trebui sa introduca si alte browsere pe Android

Google si Android

Google a platit o amenda enorma aplicata de UE pentru ca utilizatorii telefoanelor cu sistem Android aveau doar o optiune cand era vorba de motoare de cautare. Google se va alinia legilor antitrust din UE si va permite utilizatorilor din Europa sa descarce si alte motoare de cautare cum ar fi DuckDuck Go sau alte browsere ca Firefox, Opera, Microsof Edge sau Puffin Web Browser. Firefox este companie concurenta pentru Google, dar legile UE trebuie respectate, iar utilizatorul ar trebui sa fie pe primul plan. Magazinul Google va avea 2 pop-ups, una pentru aplicatii motoare de cautare si a doua pentru browsere, cel putin 5 din fiecare categorie ca sa ai de unde sa alegi.

S-a mai intamplat asa ceva asemanator in trecut?

In anii 90, Microsoft avea Internet Explorer ca web browser oficial si nu permitea altui browser sa fie intalat in Windows. Dar lucrurile s-au schimbat in 2009 cand Microsoft a adaugat alte browsere de unde sa alegi si a terminat cu monopolul. Eu folosesc acum des Google Chrome, dar am avut perioade cand Firefox a fost in prim plan. Internet Explorer este pentru mine doar o amintire urata, lipsita de culoare si nu l-am mai folosit de cel putin trei ani, nici macar de curiozitate.

Declaratie oficiala Google

Intr-un articol publicat pe siteul www.blog.google scrie clar negru pe alb: “Users can tap to install as many apps as they want. If an additional search app or browser is installed, the user will be shown an additional screen with instructions on how to set up the new app (e.g., placing app icons and widgets or setting defaults). Where a user downloads a search app from the screen, we’ll also ask them whether they want to change Chrome’s default search engine the next time they open Chrome.”

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link