Daca ai telefon Huawei, scapa de el

huawei

Este razboi economic intre SUA si China, iar posesorii de telefoane Huawei din toata lumea au de suferit. Presedintele Trump a dat un ordin executiv prin care firmele din SUA au interdictie de a mai cumpara echipament de telecomunicatii strain din cauza riscurilor de securitate. Cei din conducerea SUA spun ca Guvernul din China poate instala anumite programe in telefoanele Huawei pentru spionaj economic si militar.

Urmarile acestui ordin executiv dat de Trump au fost imediate: Google a lasat fara licenta Android pe cei de la Huawei si a incetat orice afacere cu acestia, Intel, Qualcomm, Broadcom si Xilinx nu vor mai sprijini firma din China. Intel producea procesoare pentru laptopuri si servere pentru Huawei, iar Qualcomm producea chipset-uri pentru telefoanele mobile ale firmei din China. Un purtator de cuvant al firmei Xilinx a declarat ca va coopera cu Guvernul SUA si nu va mai aproviziona firma care este concurenta directa cu Apple.

Huawei nu a stat cu mainile in san si a anticipat aceste miscari. A strans in ultimele 3 luni milioane de chipset-uri si poate continua productia fara probleme o buna perioada de timp.

Ce s-a intamplat de fapt intre Apple si Huawei in ultimele luni de zile?

Multi spun ca nu este vorba de spionaj intre SUA si China, doar ca Huawei a depasit in ultimele luni pe Apple la Cota de piata in China. “Cota de piata” a unei companii reprezinta partea sa din totalul vanzarilor in raport cu piata unde isi desfasoara activitatea. Cu alte cuvinte, Cota de piata reprezinta procentul vanzarilor unei companii pe o piata concurentiala, intr-o anumita perioada de timp.

Mult timp, Apple a dominat piata telefoanelor mobile din intreaga lume, dar acum se pare ca au aparut crapaturi in modelul lor de afaceri si pierd teren in fata gigantului Huawei.

Care vor fi urmarile pe piata telecomunicatiilor dupa aceste actiuni ale SUA?

Reprezentantii firmei din China vor trebui sa inoveze, sa vina cu un nou sistem de operare, altul decat Android, iar asta inseamna un pas inainte si independenta fata de firmele din SUA. Clientii romani care au telefoane Huawei ar fi bine sa scape de ele in urmatoarele saptamani pentru ca va urma o perioada nesigura legata de miscarile economice dintre cele 2 mari puteri. Prefer sa am un telefon cu un sistem de operare bun si sa nu stau la mila razboinicilor economici. Trebuie sa ma gandesc la mine in primul rand pentru ca telefonul mobil ocupa un loc important in viata mea.

Sursa poza mspoweruser.com

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link