Top 10 filme din ultimii 10 ani

Top 10 filme

La fiecare sfarsit de an, multi fac un top 10 filme din ultimele 12 luni, dar eu m-am gandit sa fac un top 10 filme din ultimii 10 ani. Ce filme v-au facut sa radeti cu gura pana la urechi, ce realizari cinematografice v-au socat sau v-au facut sa varsati o lacrima? Acest top nu va incepe de la numarul 10 asa cum fac majoritatea site-urilor din aceasta nisa, ci de la locul 1.

Top 10 filme din ultimii 10 ani

  1. The Social Network (2010) – Povestea lui Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a fost regizata de David Fincher. Un tanar ambitios, nemilos, care va ramane fara prieteni la final, a creat o retea de socializare care a conectat intreaga lume. In zilele noastre, Facebook a devenit o amenintare a democratiei pentru ca accepta stiri false in numele libertatii de exprimare, iar oamenii puternici folosesc aceasta retea de socializare pentru a transmite mesaje politice de tot felul. Filmul The Social Network, in care joaca actorii Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Justin Timberlake, are nota 7.7 pe IMDB si merita vizonat daca nu stii care au fost inceputurile acestei retele de socializare.
  2. Mad Max: Fury Road (2015) – creatia lui George Miller reprezinta 120 de minute de adrenalina pura. Tom Hardy nu il face uitat pe Mel Gibson in acest film, dar Charlize Theron (Furiosa) cu siguranta reuseste aceasta performanta. Asta nu e valabil pentru ca traim in era filmelor feministe, ci pentru ca este un erou de actiune remarcabil.
  3. Prisoners (2013) – in acest film Hugh Jackman joaca in rolul unui tata disperat in cautarea fiicei care a fost rapita. Doua familii petrec o dupa-amiaza relaxanta cu bautura si glume, iar fetele cer voie sa se joace in strada. O duba parcata la cativa metri de casa lor si disparitia fetelor par a avea o legatura, dar soferul rezista la ancheta fara probleme. Urmeaza cautarea de catre politie a fetelor si actiuni ale tatalui care va vor pune pe ganduri. Mai multe detalii nu vreau sa va dau pentru ca o sa va stric surpriza de la finalul filmului. interstellar planet
  4. Interstellar (2014) – este cel mai bun film despre calatoria in spatiu din toate timpurile. Cooper (Matthew McConaughey) un pilot de elita este trimis in cautarea unor planete locuibile pentru ca Terra avea zilele numarate. Este o faza din film care trebuie mentionata. Cand oamenii si robotul din echipajul condus de Cooper ajung pe planeta plina de apa, isi dau seama ca pilotul din nava trimis cu mult timp inaintea lor murise cu cateva minute inainte. Pe aceasta planeta minutele inseamna ani de zile si daca ramai acolo timpul trece foarte rapid.
  5. The Dark Knight Rises (2012) – Bane interpretat de Tom Hardy este personajul negativ din acest film care incheie trilogia Batman. Bane este foarte puternic si are o masca ce contine o substanta care sa ii atenueze durerea pe care o simte non-stop. Acest personaj negativ se potriveste perfect in zilele noastre unde terorismul ocupa prima pagina a ziarelor in fiecare saptamana. Iar Bruce Wayne se duce la un bal mascat, iar singurul fara masca este el. Acest lucru e foarte subtil si greu de observat de cei care se uita la filme cu pop-corn in brate si nu sunt atenti la detalii.
  6. Inception (2010) – Acest film al lui Christopher Nolan este un artefact digital colosal, un thriller de science-fiction de realitate virtuala situat in mintea oamenilor puternici, cu efecte speciale stralucitoare si o naratiune ciudata inspirata de Philip K Dick si Lewis Carroll. Intr-o anumita etapa in viitorul indepartat, tehnologia spionajului industrial va permite profesionistilor sa invadeze visele CEO-urilor si sa afle informatii comerciale sensibile. Acest creatie cinematografica isi merita locul in top 10 filme din ultima decada.The Wolf of Wall Street
  7. The Wolf of Wall Street  (2013) – Acest film sprinteaza frenetic, precum eroul nostru interpretat de Leonardo DiCaprio dupa ce a tras pe nas cocaina. Se bazeaza pe memoriile brokerului Jordan Belfort, care in anii 1980 și 90 s-a bucurat de un numar mare de masini sport, droguri si prostituate. Belford a facut milioane de dolari prin frauda si coruptie.
  8. Gone girl (2014) – Daca exista o tema importanta in Gone Girl, aceasta este de manipulare. Personajele manipuleaza alte personaje. Mass-media manipuleaza modul in care opinia publica priveste faptele, iar avocatii si victimele manipuleaza media. Regizorul Fincher nu ne spune nimic nou, dar ne aminteste cat de repede se pot schimba concepte precum „vinovatia” și „inocenta” in fata opiniei publice atunci cand faptele sunt rasucite.
  9. Whiplash (2014) – In Whiplash, bateristul de jazz Andrew suporta o brutala educatie bazata pe abuz, atat psihologic cat si fizic, pusa la cale de Fletcher, dirijorul prestigioasei sale trupe de studio din conservator. Dar finalul filmului merita toti banii.
  10. Joker (2019) – Joaquin Phoenix a dat viata jokerului nebun care are probleme grave de comportament, traieste cu mama lui intr-un apartament mic si incearca sa isi faca prieteni intr-o lume dura. Fleck, numele lui Joker, este terorizat in strada de adolescenti sau de barbati de bani gata care au baut prea mult. Ii place de o vecina (Zazie Beetz) si crede ca pasiunea asta nebuna este reciproca. Fleck pastreaza un carnetel cu glume si viseaza sa faca stand-up in fata unui public numeros si are un ras incontrolabil cauzat probabil de faptul ca a fost maltratat in copilarie. Acest film nu este pe gustul tuturor, dar pentru mine este cel mai bun din 2019 si din aceasta cauza se afla in acest top 10 filme din ultimii 10 ani.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link