Ziua furnicilor de Bernard Werber

Ziua furnicilor

Acum un an de zile, va povesteam pe acest site totul despre Saga furnicilor #1  de Bernard Werber. Un roman SF care m-a surprins placut pentru ca am intrat intr-o lume noua, cu sute de detalii, cea a furnicilor care lupta pentru teritoriu sau a celor care sunt nevoite sa plece intr-o calatorie plina de peripetii. Furnica 103 683 este un personaj important in prima carte din Trilogia Furnicilor si m-am bucurat cand am vazut ca este prezenta si in volumul 2. Atmosfera din Ziua furnicilor este mult mai serioasa, mai matura decat in primul volum, iar daca va plac filmele de groaza s-ar putea sa cititi cateva pagini care sa fie pe placul vostru.

Recenzie Ziua furnicilor de Bernard Werber

In al doilea volum Bernard Werber decide sa aiba o noua abordare. In Ziua furnicilor are loc marea confruntare intre Furnici si Oameni. Cum nimic nu este lasat la voia intamplarii, Bernard Werber decide ca povestea sa se desfasoare pe trei planuri: comisarul Melies investigheaza crimele deosebit de dubioase (care au un deznodamant greu de crezut), furnica 103 683 este pusa in fata unei armate si in plus trebuie sa distruge Degetele. In cel de al treilea plan ii regasim pe Oamenii care au descoperit subterana ce le permitea sa comunice cu furnicile si dupa o serie de intamplari, acestia se transforma in zeii lor.

Actiunea este prezenta non-stop si persoanele care au coborat in subterana incep sa aiba probleme din cauza faptului ca furnicile se unesc si decid sa nu-i mai hraneasca si refuza orice colaborare cu Doctorul Livingstone. Rolul lui Nicolas Wells este acela de a incerca sa le castige increderea si de a le transmite ca oamenii sunt zei. O parte din furnici il cred si continua sa ii hraneasca. Acest lucru atrage dupa sine revolta reginei furnicarului care nu este de acord si incepe sa ucida furnicile (chiar si pe cele credincioase). Astfel se porneste o adevarata cruciada impotriva Degetelor.

Acesta carte imbina stilurile filosofic, politist, SF si are marele avantaj ca este o poveste intensa si plina de adrenalina, construita cu atentie, dar in acelasi timp pe alocuri vei intalni pasaje in care se exagereaza, o sa iti dea impresia ca totul e copilaresc. Toate acestea pregatesc cititorul pentru finalul cartii, care este surprinzator. Ziua furnicilor este un roman S.F. de exceptie pe care il recomand cu drag.

Cartea Ziua furnicilor de Bernard Werber o puteti cumpara din mediul online – de la libraria online Libris.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link