Stiri pozitive despre coronavirus

In acest articol o sa echilibrez balanta si o sa ai parte doar de stiri pozitive care te vor face sa te simti mai bine in aceste momente grele. Daca te uiti la stirile oferite de televiziunile din Romania, ai parte doar de informatii care baga frica in tine. Doar stiri si titluri care sperie populatia de la noi si foarte rar cateva sfaturi despre ce trebuie sa facem in cazul acestui virus.

Mi-ar placea sa vad macar 30% stiri pozitive si nu doar informatii care baga groaza in oameni. Chiar si televiziunile de top de la care ma asteptam sa fie echilibrate m-au dezamagit in aceste zile.

 In SUA a inceput sa circule indemnul ca primele ore ale zilei sa fie rezervate, in magazinele alimentare, celor in varsta si persoanelor cu sisteme imunitare slabe. Un supermarket din Islanda a implementar aceasta procedura.

LVMH, cea mai mare companie pentru produse de lux din lume, va incepe productia de gel dezinfectant in fabricile sale de parfumuri si cosmetice (Christian Dior, Guerlain, Givenchy). Gelul va fi distribuit gratuit catre spitalele din toata Franta.

Alte stiri pozitive din intreaga lume

China anuntat in aceasta dimineata 16 noi cazuri de contaminare cu coronavirus, dintre care 12 sunt ale unor persoane venite din străinătate.

Coreea de Sud a anuntat 74 de noi cazuri si nici un deces. Este pentru a doua zi consecutiva cand numarul cazurilor noi este sub 100.

Premierul Ludovic Orban a anuntat ca plata anumitor obligații fiscale pentru firme este posibil să fie amânată 3-4 luni, fără dobânzi și penalități.

Rezerva Federală a SUA (Fed) a anunțat, după o ședință de urgență, o tăiere puternică a dobânzii de referință, la 0-0,25%, de la 1-1,25% anterior, în încercarea de a reduce efectele coronavirusului asupra economiei și burselor.

Danemarca va compensa pana la 75% din salariile angajatilor ce lucreaza in sectoare afectate de epidemie.

„Carmen”, de Bizet, „La Bohème”, de Puccini, și „La Traviata”, de Verdi, se numără între spectacolele pe care Metropolitan Opera le va transmite online, gratuit, începând de azi. „În aceste vremuri extraordinar de dificile, am vrea să oferim consolare iubitorilor de operă”, a spus managerul Peter Gelb. „În fiecare seară, vom oferi o diferită bijuterie din colecția noastră din ultimii 14 ani”.

La Sevilla, Spania, un instructor de fitness a urcat pe un acoperis de unde a coordonat exercitiile pentru locuitorii unui complex rezidential, blocati in casa de carantina.

CEC Bank este prima bancă din România care va anunța, la începutul săptămânii viitoare, suspendarea plății ratelor la toate creditele, timp de o lună, pentru toți clienții persoane fizice.

Inchirierile de biciclete au crescut cu 67%, in NY, in aceasta luna, comparativ cu martie 2019, pe fondul renuntarii la metrou din cauza coronavirusului.

Spaniolii au iesit pe balcoane aseara, la 22:00, dupa un mesaj viralizat pe retelele sociale, pentru a le multumi cadrelor medicale, solicitate intens in ultimele zile de epidemia generata de coronavirus.

In urmatoarele doua saptamani, fiecare IMM din Australia va primi de la guvern intre $1300 si $15900 ca ajutor pentru a trece peste scaderea economiei generata de coronavirus.

Cautati informatii despre coronavirus pe siteuri de incredere, cum ar fi BBC

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link