Contact

CONTACT florin@ocarte.net

Pagina de Facebook a acestui site este O Carte

Pe Twitter ma gasiti rapid. Am userul ocarte_net

Mi-au plăcut filmele și cărțile de când eram copil. Bunicul meu mă ducea la cinematograf de fiecare dată când venea în orașul nostru. Pe fratele meu îl punea să aleagă câte un loz în plic pentru că era norocos, iar apoi mergeam toti 3 la un film. Și am văzut realizări cinematografice de acțiune, drame, filme alb-negru sau acel Star Wars de care m-am îndrăgostit iremediabil. Pe fratele meu l-a părăsit norocul într-un final, dar eu am rămas un cinefil înflăcărat.

Prima carte pe care am primit-o de la tatăl meu a fost Carrie de Stephen King. Încă de la primele pagini mi-a plăcut acel volum pentru că King te lovea direct în față cu realitatea zugrăvită in culori aprinse, fără niciun preludiu. Te trezeai alături de personajele principale într-o lume nouă, plină de suspans și teroare.

Apoi am descoperit Dune, toată seria de cărți cu oamenii care nu vărsau nici măcar o lacrimă în deșert(chiar dacă murea cineva drag) pentru că apa era foarte scumpă. Apa era viață.

Într-o zi m-am intersectat cu Umberto Eco – Numele Trandafirului. Umberto spunea că o carte trebuie să fie ca un munte. Trebuie să petreci mult timp la baza lui ca să poți să îl escaladezi într-un final. Iar dacă la început, Numele Trandafirului e o carte dificilă, pe parcurs a devenit una dintre preferatele mele.

Îmi place la nebunie și George R.R. Martin cu Urzeala Tronurilor. Am citit toate cărțile și asta vă recomand și vouă. Serialul HBO cu același nume are părți total diferite față de acțiunea din romanele ucigașului de personaje principale.

Și pentru că nu citesc doar SF sau Fantasy, în 2017 l-am descoperit pe Musso, un scriitor francez care este regele suspansului. Scrie așa de lin și ademenitor încât nici nu îți dai seama că trece timpul, iar cartea este pe sfârșite.

Acest site este o combinație de recenzie de carte și păreri de cinefil amator despre ultimele filme apărute de curând.