Bookdepository are plata in lei

bookdepository

In aceste zile de octombrie 2019, am aruncat o privire prin casuta mea electronica si am vazut un mail de la Bookdepository, unde eram anuntat ca pot sa platesc in lei pentru cartile pe care mi le doresc. Pana acum, daca erai din Romania, puteai sa platesti in euro, iar asta reprezenta si o mica pierdere la schimbul valutar. Bookdepository are un sistem de plati in mai multe monede de pe Terra, iar faptul ca si noi, romanii putem sa cumparam cu lei, nu poate decat sa ma bucure.

M-am saturat sa platesc comisioane la bancile din Romania pentru orice tranzactie. Bancile vor bani cand trimiti bani, cand scoti bani din bancomat, mai ales daca ai card BCR si vrei sa scoti de la BRD etc. Mai nou, din bancomatele unor banci din Romania nu mai poti sa scoti orice suma de bani vrei. Au setate anumite sume fixe ca sa bagi de mai multe ori cardul in bancomat. Motivul este simplu – sa iti ia comision la fiecare tranzactie. Aceasta optiune de a plati in lei oferita de aceasta librarie online face bine portofelului pe termen lung.

Poate va intrebati ce este Bookdepository?

Bookdepository este o librarie online care are carti in limba engleza la preturi bune, dar la care nu platesti transportul. La noi in Romania, platesti transportul pentru orice, de la incaltaminte, electronice, mancare pana la carti. Un mic dezavantaj este reprezentat de faptul ca volumele literare comandate de tine sunt trimise prin Posta Romana. Asta inseamna cel putin 2 saptamani de asteptare, chiar daca au un depozit mare chiar in Polonia. Unele carti au ajuns la mine dupa 3 saptamani, dar au niste oameni de nota 10 la Relatii cu clientii si totul se rezolva.

Chiar daca un roman SF in limba engleza nu ajunge la tine din diferite motive, aceasta librarie online iti mai trimite inca un exemplar fara sa ceara niciun ban in plus. Mi s-a intamplat chiar mie cu volumul 5 din manga Vagabond de Takehiko Inoue. Dupa o luna de zile, cartea nu a ajuns in posesia mea. Am vorbit cu cei de la Posta Romana, apoi cu Serviciul Clienti de la Bookdepository si au trimis inca un volum care a ajuns in siguranta in posesia mea.

Daca vrei sa cumperi o carte de la ei nu esti hotarat, poti sa intri pe siteul goodreads.com si acolo gasesti rating la carti realizat de mii de cititori. Un pic de cercetare inainte sa cumperi o carte, te scuteste de regrete mai tarziu.

Daca achizitionezi o carte de la ei azi si maine mai faci un gest si cumperi alt volum, ambele carti nu vor ajunge in acelasi timp. Fiecare carte are pachetul ei, iar inca un factor important este depozitul de unde sunt trimise. Insa, sa nu iti faci griji, cartile vor ajunge la tine.

Ce trebuie sa stii cand faci o comanda de carti de la aceasta librarie online?

Ar fi bine sa iti faci un cont la Bookdepository inainte sa faci vreo comanda. Astfel poti sa urmaresti toate comenzile tale direct pe site, altfel vei primi un e-mail cu ce ai comandat, e-mail pe care il vei sterge dupa ce ai primit cartea respectiva. Un istoric al romanelor comandate este bun pentru statistica sau pentru un plan de achizitionare pe termen lung pentru manga sau banda desenata de exemplu.

Ce metode de plata poti folosi?

Eu am platit mereu cu Paypal pentru ca aveam banii in euro si inainte de introducerea platii in lei, preturile erau tot in moneda euro. Poti sa platesti direct cu un card bancar daca doresti asta. Sunt acceptate carduri Visa, MasterCard, Visa Electron, Visa Debit.

You may also like...

3 Responses

  1. Ivan says:

    Buna ziua, imi puteti spune, cum ati contactat posta romana? Am un colet care nu a ajuns in posesia mea de mai bine de o luna de la bookdepository. Multumesc

    • alin13 says:

      Salut. Am fost la oficiul postal de care apartin si am intrebat de cartea mea. Apoi le-am scris celor de la bookdepository ca un colet nu a ajuns la mine. Bookdepository mi-a trimis cartea din nou fara niciun ban in plus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link