Harry Potter si piatra filosofala – J. K. Rowling

Era sfarsitul anului 2021 si un prieten din alta tara mi-a zis daca pot sa ii fac rost de o carte care se gaseste foarte greu in Romania, Statul spectacol. Am rezolvat acea problema in 2 saptamani si pentru ca Harry Potter este unul dintre personajele lui favorite, am comandat si cartea Harry Potter si piatra filosofala de J. K. Rowling, in format hard cover, ca sa i le fac cadou pe ambele.

Am vazut toate filmele cu Harry Potter si din cand in cand le revad pe Netflix, dar cartile nu le-am citit niciodata. Am pus mana pe prima carte din seria cu vrajitori ca sa vad daca magia este prezentata mult mai bine in carte decat in film. Eram curios daca imaginea intiparita in mintea mea despre vrajitori, castele, personaje negative, tradari, umor de calitate va fi la fel de vie si in acest volum literar. Nu am fost dezamagit, cartea este de nota 10, iar filmul primeste nota 9 din partea mea, iar daca aveti copii sau nepoti, cum il am eu pe Lukas, ar fi bine sa cumparati toata seria despre Harry Pottter scrisa de J. K. Rowling ca sa o aveti in bibiloteca.

Recenzie Harry Potter si piatra filosofala de J. K. Rowling

Harry Potter nu a avut o copilarie frumoasa, parintii lui sunt ucisi si el este crescut de unchiul Vernon si matusa Petunia. Cei 2 parinti adoptivi reprezinta rautatea gratuita, iar Harry are parte de un tratament pe care nici dusmanii cei mai rai ai acestei familii nu cred ca ar fi avut parte. Ca tavanul sa fie plin de nori in acea casa, desertul pe masa nefericirii lui Harry Potter este reprezentat de varul sau, Dudley, un copil gras si urat cu suflet negru care il terorizeaza pe baiatul cu ochi verzi si cu o cicatrice in forma de fulger pe frunte. 10 ani a petrecut Harry in casa asta bantuita de ura pentru ca scrisorile aduse de bufnite nu ajungeau la el. Unchiul Vernon avea grija ca informatiile din scrisori sa nu ajunga la copilul vrajitor pana intr-o zi.

Totul se schimba pentru Harry Potter cand primeste o scrisoare prin care este anuntat ca este primit la scoala de vrajitori Hogwarts. Bufnitele sunt fiinte destepte si fac in asa fel incat Harry sa scape de familia asta groaznica formata din Vernon, Petunia si Dudley.

Hagrid il poarta in lumea vrajitorilor, explicandu-i sistemul magic de functionare, apoi Harry Potter iși face doi prieteni de nadejde, Ron si Hermione, care-l vor insoți pe tot parcursul seriei. Hagrid este un urias cu suflet mare, iar daca va place tenisul de camp, poate fi asemanat cu Juan Martín del Potro, un turn de control al sportului alb, cu o serva foarte puternica, supranumit Uriasul Bland.

Castelul Hogwarts este plin de surprize placute sau neplacute. Acolo sunyt scari care se misca singure, holuri care dispar sau apar in anumite momente din zi si din noapte, creaturi si plante magice pe care vrajitorii mici trebuie sa le invete daca vor sa suprabietuiasca in urmatorii ani.

Nu vreau sa fac un rezumat al acestei carti de top, dar finalul este plin de adrenalina, iar raul are multe forme ca si in viata reala. Harry, Ron si Hermione vor trece prin multe si vor invata ca faptele sunt mult mai importante decat vorbele profesorilor.

Cartea Harry Potter si piatra filosofala o puteti gasi la libraria online Libris, iar daca va place puteti sa cumparati toata seria scrisa de J. K. Rowling.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link