Corabia nebuna – Amintirea aripilor

Prima carte scrisa de Robin Hobb care a ajuns in posesia mea a fost Ucenicul asasinului, iar mult mai tarziu Corabia nebuna. Fitz, personajul principal din Ucenicul asasinului, este un copil aruncat intr-un castel, crescut fara mama si tata pentru ca tatal sau era un print, iar el copil nelegitim. Este lasat pe mana unui om de rand, unul care se ocupa de cai si caini, dar in timp va primi lectii de la un asasin feroce, o umbra care putea sa ajunga oriunde si sa execute ordine foarte grele. Acel copil va deveni un asasin, dar nu vreau sa va povestesc prea multe, sadevin regele spoilerelor pe acest site si o sa va las pe voi sa descoperiti lumea creionata de Robin Hobb.

A 2-a trilogie pe care am pus ochii a fost Corabiile insufletite din sectiunea SF plus fantasy de aceeasi autoare. Numele Hobb sa nu va duca in eroare pentru ca scriitorul este femeie. Daca romanul Ucenicul asasinului nu are actiune in primele 100 de pagini si ar fi bine sa aveti rabdare, Hobb schimba stilul in Corabia magiei si in Corabia nebuna, partea a doua a trilogiei Corabiile insufletite.

Corabia nebuna este impartita in 2 volume (Amintirea aripilor si Inaltarea dragonului), iar trilogia arata cam asa: Corabia magiei, Corabia nebuna si Corabia destinului. Corabia magica are un inceput in forta unde o sa descoperiti ca dupa trei generatii, corabiile din lemn-vrajitor se insufletesc, traiesc, viseaza, au legaturi stranse cu echipajul, dar nu toate asculta de capitanii lor si fac altfel decat ordinul primit.

Trei generatii de marinari sunt in sufletul acelor corabii, amintiri din vremuri bune unde zambetul si rasul zgomotos erau la ordinea zilei, dar si amintirle celor ucisi, fetele triste, viata grea si moartea care nu iarta pe nimeni, indiferent daca e asezat pe un pat simplu de lemn sau pe un pat de aur. Toate acestea sunt prezente in lemnul udat de valuri furioase.

Recenzie Corabia nebuna – Amintirea aripilor

In Corabia nebuna viata este simpla. Femeile stau acasa si au grija de copii, iar barbatii pleaca pe mare ca sa faca schimb de marfuri si sa castige un ban in plus pentru familie. Personajele create de Hobb sunt credibile, reale si in timp am inceput sa tin la unele, sa urasc pe altele, dar niciodata nu am zis ca un anumit personaj nu ar face asta pe mare sau pe uscat. Personajele din aceasta carte nu sunt statice si nu te plictisesti pentru ca ele se transforma, iar un personaj pe care il urasti in prima carte din aceasta trilogie, s-ar putea sa iti placa in urmatoarea carte.

Asa cum am scris mai sus, corabiile au sufllete si personalitati diferite si se vor dezvolta la fel ca oamenii, ca piratii, dar daca se intampla multe tradari pe acea corabie si acei membri ai echipajului se urasc unii pe altii, corabia devine nebuna. Nu iti doresti sa fii pe o corabie care uraste echipajul si nu mai asculta de nimeni.

Corabia nebuna este printre putinele carti care m-a captivat in asa fel, incat nu am simtit cum trece o zi pe langa mine pentru ca traiam in lumea creionata de Hobb. Nu mai mi s-a intamplat asta din vremea cand citeam Inclestarea regilor de George R. R. Martin .

Cartea Corabia nebuna – Amintirea aripilor scrisa de Robin Hobb o puteti cumpara de la libraria online Libris, iar pentru ca o sa ne petrecem mult timp in casa pentru ca este iarna, o sa aveti o noua lume de descoperit daca aruncati o privire pe trilogia Corabiile insufletite.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link