The Killing Joke de Alan Moore

“All it takes is one bad day to reduce the sanest man alive to lunacy. That’s how far the world is from where I am. Just one bad day.”

Multe filme de succes au fost inspirate de eroii din benzile desenate ca Batman, Superman, Iron Man etc. Iar unul dintre băieții răi din aceste filme, pe care toată lumea îl știe, este cel supranumit The Joker. Dar cum a devenit așa de periculos și rău, ce motive au stat la transformarea lui într-un anti-erou? Romanul grafic The Killing Joke de Alan Moore pornește de la o idee simplă. Este nevoie doar de o singură zi, un anumit moment, un gest care să te transforme dintr-un om normal într-un criminal cu sânge rece. Dacă ai pășit în lumea celor certați cu legea, a celor nebuni, atunci nu mai e cale de întoarcere.

Joker-ul era un om normal, cu familie, care se zbătea să își facă traiul mai bun. Era sărac și încerca din răsputeri să facă bani și să ducă o viață lipsită de griji alături de iubita lui, iar printre încercările de a gasi ceva de lucru, mai arunca și o glumă sau două. Și va intra în lumea interlopilor, va încerca să dea marea lovitură și să se aranjeze pe viață. Atunci începe totul.
In The Killing Joke de Alan Moore, considerată cea mai bună bandă desenată din toate timpurile în care apar Batman și The Joker, nebunul vrea să demonstreze întregii lumi că nu ești departe de granița dintre bun și rău, dintre un bolnav mintal și unul care nu aude voci.

Iar gluma din final și Batman care izbucnește în râs merită toți banii. Două persoane total diferite râd la aceeași poveste scurtă de haz. Nu o să vă spun acum despre bancul spus de Joker și cum se termină banda desenată, dar dacă îți plac filmele cu super-eroi nu cred că trebuie să îți lipsească The Killing Joke din colecție.
Nu este pentru cei mici pentru că sunt scene de violența, tortură, sex sau limbaj dur.

You may also like...

4 Responses

  1. Ioana Radu says:

    Imi place super mult de Joker. Are ceva uman in el si atat de aproape de realitate, comparativ cu multe alte personaje din benzi desenate. Pe de o parte imi pare bine ca a fost folosit atat de mult si in cinematografie, chiar daca unii au devenit fanii lui abia dupa Suicide Squad. Insa e un personaj complex si imposibil de controlat. Ca majoritatea oamenilor valorosi din zilele noastre. Cred ca in fiecare din noi este o bucata din Joker.

  2. The Joker este preferatul meu dibtre toate personajele negative all time. Doar Vader din Razboiul Stelelor este la fel de bun. Restul sunt doar niste incepatori cu vise de mari personaje negative.

  1. February 11, 2019

    […] ART este printre puținele care mai promovează banda desenată în România. Această editură a tradus deja în limba română și are la vânzare romane grafice […]

  2. March 23, 2019

    […] o viata de familie normala la nebunie totala. Poza de mai sus este alb-negru la fel ca paginile din The Killing Joke in care este prezentat The Joker in perioada cand era un sot iubitor si se zbatea sa isi faca viata […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link