Joker are un succes nebun

Joker

Filmul Joker este pe primul loc la incasari dupa ce a rupt norii in primele 3 zile de la lansare. In SUA, oamenii s-au inghesuit sa vada Joker si asta s-a vazut si pe plan financiar. Acest film a avut incasari de 93.4 milioane de dolari doar in SUA in primul weekend, iar pe plan mondial a avut incasari de 234 de milioane de dolari. Joker este pe locul 4 din toate timpurile pentru filmele cotate la litera R care inseamna violenta, injuraturi, nuditate, sange din belsug si multe altele nerecomandate minorilor. Pe primele 3 locuri se afla Deadpool, Deadpool 2 si IT.

Anul trecut, tot in aceeasi perioada de timp, a avut loc lansarea filmului Venom cu Tom Hardy. Venom a avut incasari de 80.2 milioane de dolari in primul weekend.

Competitia din luna octombrie pentru filmul Joker

La sfarsitul lui septembrie si inceputului lunii octombrie, Joker interpretat de Joaquin Phoenix nu a avut in competitie filme care sa ii puna mari probleme in privinta incasarilor. Filmul de pe locul 2, conform site-ului IMDB, este Abominable care a avut incasari de doar 12 milioane de dolari in ultimele 3 zile.

Ad Astra cu Brad Pitt are doar 43 de milioane de dolari din vanzari de bilete in ultimele 3 saptamani, iar Rambo: Last Blood a avut incasari de 39.9 milioane tot in aceeasi perioada.

In plus, vestea ca unii spectatori au iesit de la film inainte de final din cauza scenelor de violenta, a pus pe jar lumea cinefililor curiosi sa vada exact ce anume se intampla. Violenta face parte din lumea filmelor de ani de zile si nu am auzit sa plece lumea din sala la Terminator 1 si 2, Predator, Raid 1 si 2, Natural Born Killers, Green Room (2015), Inside, Hostel, Saw VI, The Passion of the Christ, Oldboy (2003) sau Kill List.

Cine este mai bun? Heath Ledger sau Joaquin Phoenix?

Joker este unul dintre cele mai populare personaje din banda desenata si din lumea cinematografica. Anti-eroul nebun, dusmanul de moarte la lui Batman, a fost interpretat extraordinar de Heath Ledger in Dark Knight si a primit premiul Oscar post-mortem. Heath Ledger a murit pe data de 22 ianiarie 2008 din cauza unei supra-doze de droguri si nimeni nu credea ca va mai exista o alta interpretare mai buna a clovnului nebun in viitor.

Joaquin Phoenix a interpretat un clovn realistic pentru ca avem posibilitatea sa ii intalnim familia, prietenii, sa ii cunoastem aspiratiile lui. Asta a fost unul din motivele care a provocat iesirea unor spectatori din sala de cinema. Poate totul a fost prea real si oamenii au uitat ca Joker este in primul rand un personaj de banda desenata, un anti-erou, dar in niciun caz vecinul din cartier.

Heath Ledger ne-a aratat un clovn nebun care vede oamenii ca pe niste obiecte, nu ca niste fiinte cu suflet, iar scopul lui este haosul general. Clovnul interpretat de Heath Ledger a jefuit o banca, a ucis oamenii din gruparea lui, a dat foc la un munte de bani si mereu a spus o alta poveste a cicatricilor de pe fata lui. Era imprevizibil si foarte periculos.

Joaquin Phoenix a creat un personaj complex. Traieste cu mama lui bolnava sub acelasi acoperis, iar asta ii provoaca mult stres. Are o slujba oribila, platita prost si nu isi poate permite multe. Vrea sa fie inteles, iubit intr-o lume rece.

Clovnul interpretat de Heath Ledger era foarte periculos. Doar prezenta lui intr-o camera provoca frica tuturor. Putea sa ucida un om doar cu un creion si apoi sa faca o gluma ciudata sau sa manipuleze alti oameni sa ucida pentru el. Spre deosebire de Heath Ledger, Joaquin Phoenix nu a avut nevoie de Batman ca sa iasa in evidenta.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link