Valul profetiilor de Steven Saylor

steven saylor

Titlul original: A Mist of Prophecies
Editura: ALL
Autor: Stepen Saylor
Număr pagini: 365
Anul apariției: 2009

Înainte să citești “Vălul profețiilor” de Steven Saylor, ar fi bine să arunci o privire pe Wikipedia la Războiul civil dintre Caesar și Pompei. Conflictele au avut loc perioada 10 ianuarie 49 i.Hr. – 17 martie 45 i.Hr. între trupele populare ale lui Iulius Caesar și trupele aristrocrate ale Senatului Roman conduse de Pompei. Deși armata lui Pompei era mai numeroasă, Iulius Caesar învinge in final și devine dictator pe viață. Apoi pune bazele Imperiului Roman, iar tradițiile politice ale Republicii Romane dispar.

Romanul lui Steven Saylor ne descrie o tânără foarte frumoasă, săracă, dar cu un dar nemaipoment. Casandra era numele ei și putea prezice viitorul. Unii spuneau că este nebună, dar mulți aristocrați romani o ascultau cu atenție. Casandra este ucisă într-o piață în văzul lumii, iar Gordianus Descoperitorul va pleca pe urmele criminalului. La înmormântarea Casandrei se vor prezenta 7 femei puternice din Roma, iar Gordianus care este un fel de detectiv al acelor vremuri, le va considera pe toate suspecte pentru că această tânără Casandra a fost în casele lor la un moment dat. Dacă știți multe despre bărbații puternici ai Romei, în “Vălul profețiilor” o să aflați informații noi despre puterea femeilor romane și armele pe care le foloseau că să se mențină la putere și aici nu mă refer la pumnale sau otravă.

Trecutul și prezentul se întrepătrund în această carte scrisă de Steven Saylor. Interviurile celor 7 femei puternice din Roma se întrepătrund cu amintirile lui Gordianus Descoperitorul despre Casaandra cu care s-a întâlnit des înainte de evenimentul nefericit din piață. Un om puternic a trimis un ucigaș plătit ca să scape de Casandra și de profețiile ei care se pare că nu erau pe gustul lui. Dar cine este acesta și va reuși Gordianus să descopere adevărul într-o lume plină de secrete a femeilor romane? O să aflați asta dacă cumpărați “Vălul profețiilor” de Steven Saylor de la librăria online Libris.

“Pe tot parcursul anului trecut, din ziua în care a trecut Rubiconul și l-a scos isteric pe Pompei din Italia, Cezar a purtat campanii ca să-și asigure stăpânirea asupra Apusului-mobilizând trupe din fortăreața lui din Galia; distrugând forțele pompeiene din Spania; asediind portul din Massilia ai cărui locuitori i se alăturaseră lui Pompei; și punând la cale să fie declarat dictator temporar așa încât să numească la Roma magistrații aleși de el.”

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link