Top 3 filme inspirate din fapte reale

top 3 filme inspirate din fapte reale

Urmaresc sute de filme de toate genurile intr-o perioada scurta de timp, iar azi mi-a venit ideea de a face un Top 3 filme inspirate din fapte reale. Acest top este realizat din perspectiva mea, iar gusturile tale s-ar putea sa fie total diferite de ale mele, iar pentru ca stiu ca nu iti plac introducerile lungi, ar fi bine sa trecem la treaba.

Black Hawk Down

Filmul Black Hawk Down este inspirat din fapte reale ca au avut loc in conflictul din 1993 dintre trupele americane de elita si soldatii somalezi ai lui Mohamed Farrah Aidid in Batalia de la Mogadishu. Toata aceasta nebunie a inceput in Somalia, in 1991, cand presedintele tarii Mohamed Siad Barre a fost detronat si a izbucnit un razboi civil. O operatiune care trebuia sa dureze o ora si care consta in capturarea unor capetenii ale lui Aidid se transforma intr-o operatiune de salvare a trupelor americane care va dura toata noaptea. Doua elicoptere Black Hawk au fost doborate de somalezi cu aruncatoare RPG-7, de productie ruseasca, foarte usor de utilizat si de transportat. Unii piloti americani au reusit sa iasa dintr-un elicopter, altii au ramas blocati printre fiarele aeronavei. A fost o lupta crancena printre cladiri si strazi stramte, iar numarul victimelor s-a ridicat la 312 morti si 800 de raniti in randul somalezilor si 18 morti si 73 raniti in randul americanilor.

Schindler’s List

Aceasta creatie cinematografica a fost inspirata din viata lui Oskar Schindler, un afacerist german, membru al Partidului Nazist, care a salvat de la moarte 1200 de evrei in timpul Holocaustului pentru ca i-a angajat in fabricile lui de munitie din Polonia si astfel nu au mai ajuns in camerele de gazare. Schindler si-a cheltuit aproape toata averea dand mita ofiterilor SS ca sa isi scape angajatii evrei de la o moarte sigura. Schindler a decedat in 1974 si a fost inmormantat in Ierusalim, pe muntele Zion, fiind singurul membru al Partidului Nazist care are aceasta onoare.

Tombstone

Cea mai cunoscuta lupta din Vestul Salbatic dintre oamenii legii si raufacatori a avut loc pe 26 octombrie 1881, iar filmul Tombstone prezinta toata istoria acestui eveniment, cauzele conflictului, dar si urmarile acestuia. Schimbul de focuri de la O.K. Corral a durat 30 de secunde si s-a derulat rapid intre cele 2 gasti rivale. Pe de o parte erau oamenii legii Marshal Virgil Earp, Morgan Earp, Wyatt Earp si prietenul lor Doc Holliday, iar de cealalta parte era banda denumita Cowboys formata din Billy Claiborne, Ike si Billy Clanton, dar si fratii McLaury, plus Wes Fuller.

S-au tras 30 de focuri in 30 de secunde, 3 membri ai raufacatorilor au murit, iar toti oamenii legii au fost raniti in afara de Wyatt Earp. Conflictul nu se va incheia aici pentru ca nebunii de Cowboys doreau razbunare, iar eu nu vreau sa va stric surpriza daca vreti sa vedeti acest film.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link