Inclestarea regilor de George R.R. Martin

George RR Martin

“Inclestarea regilor” de George R.R. Martin este a doua carte din seria “Cantec de gheata si foc” si am cumparat-o de la Libris la un pret foarte bun. Am dat 25 de lei la reducere, iar pretul intreg cand a aparut “Inclestarea regilor” in acest format a fost de cel putin 100 lei. Merita sa aveti asa ceva in biblioteca daca va place acest gen literar. Aceasta carte am citit-o in cateva zile, am pierdut aproape o noapte intreaga pentru ca doream sa vad ce se intampla daca dau pagina. Acest scriitor renumit stie sa te tina aproape de personajele indragite si te trece prin toate starile posibile.

Regii din Westeros si lupta pentru tron

Chiar daca titlul acestui volum scris de George R.R. Martin ne indica lupta pentru putere intre toti regii care credeau ca au dreptul legal la tron, personajele principale raman Arya, Tyrion Lannister si Jon Snow. Unele caractere sunt gri si nu iti poti da seama daca sunt alaturi de personajele indragite de tine sau au o agenda proprie. Exact ca si in viata, un om nu poate sa fie bun sau rau, are elemente si trairi care duc catre o zona ciudata, iar reactiile pot fi diferite in functie de evenimentele importante din viata lui.

Favoritul meu ramane Tyron Lannister care desi este pitic, are calitati care il fac unul dintre cei mai capabili oameni din Westeros. Tyron stie care ii sunt slabiciunile si le foloseste ca pe un scut, este atent la orice miscare din partea familiei lui sau a dusmanilor, stie sa scape din situatii dificile pentru ca se adapteaza imediat. Faptul ca cei din familia Lannister isi platesc mereu datoriile, il face sa supravietuiasca. Banii si aurul invart lumea in care traim si asta e valabil si in cartea “Inclestarea regilor” de George R.R. Martin.

Lumea creata de George R.R. Martin

Luptele politice din King’s Landings sunt scrise cu meticulozitate, dialogurile dintre personaje sunt placute, iar lumea creata de George R.R. Martin este plina de mistere si revelatii. Nu este o lume perfecta, iar destinul lui Bran mi se pare lipsit de suspans, in anumite parti chiar plictisitor. Insa este o carte care te tine cu sufletul la gura. “Inclestarea regilor” de George R.R. Martin o poti cumpara de la libraria online Libris la un pret decent.

“So many vows… they make you swear and swear. Defend the king. Obey the king. Keep his secrets. Do his bidding. Your life for his. But obey your father. Love your sister. Protect the innocent. Defend the weak. Respect the gods. Obey the laws. It’s too much. No matter what you do, you’re forsaking one vow or the other.”

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link