Cavalerul celor sapte regate de George R.R. Martin

Cartea Cavalerul celor șapte regate de George R.R. Martin a apărut în octombrie 2015 la editura Nemira, în format paperback, este genul Fantasy, Ficțiune, Aventură și are 368 de pagini.
Romanul unește trei povești scrise de George R. R. Martin: Cavalerul rătăcitor, Sabia jurată și Cavalerul misterios. Toate cele trei povești îi au că protagoniști pe Dunk, zis și Ser Duncan Vlăjganul și pe Egg, în realitate Aegon Targaryen. Pentru cei care urmăresc serialul Urzeala Tronurilor sau au citit seria “Cantec de gheață și foc”, Aegon Targaryen a fost fiul prințului Rhaegar Targaryen și a prințesei Elia Martell. Rhaegar a fost ucis de Robert Baratheon în bătălia de la Trident.
Prima poveste din Cavalerul celor șapte regate ne lasă să aflăm modul în care Egg a devenit scutierul cavalerului rătăcitor Dunk, iar a doua și a treia poveste ne oferă posibilitatea de a călători alături de cei doi prin Westeros.

Dunk și Egg sunt adorabili împreună, un fel de strămoși ai lui Brienne și Podrick din seria principală. Personalitățile celor doi sunt atât de diferite și se completează atât de bine încât e o plăcere să-i vezi interacționând. Dunk este un bărbat retras, incredibil de încăpățânat, puțin cam încet la minte, dar cu un suflet generos și mereu dispus să-și asculte inima. Egg este fix opusul lui: sociabil, uneori cam prea guraliv și cu un temperament… incendiar. Împreună, fac o echipă pe cinste. Un sfat, totuși: dacă puteți, încercați să nu citiți descrierea de pe spatele cărți, deoarece conține un spoiler care v-ar putea strica o surpriză extrem de plăcută. Vorbesc despre adevăratul nume al lui Egg; țin minte cât de surprins am fost să-i aflu identitatea pe când am citit antologia Epic, la începutul anului, și e păcat să începeți lectura cunoscându-i numele.

George R.R. Martin este unul dintre cei mai cunoscuți și mai populari scriitori din lume. Am citit toate cărțile din seria “Cantec de gheață și foc” și chiar îmi doream să mă întorc iar în această lume. Iar romanul Cavalerul celor șapte regate mi-a oferit multe: tragedie, umor, adrenalină, eroism. Această carte o puteți comanda de la librăria online Libris la un preț bun pentru că sunt reduceri în această perioadă. In plus transportul este gratuit. Iar la final, așa cum v-am obișnuit, va las cu un citat din această carte:

“Pe când vâsliseră în josul Sângelui Verde, fetele orfane frecau în joacă țeasta rasă a lui Egg, să le aducă noroc, și el roșea, mai ceva ca o rodie.
– Fetele sunt atât de proaste, spunea Egg. Dacă se mai atinge vreuna de mine, ajunge în râu.
La care Dunk trebuia să-i răspunda:
– Te-ating eu atunci. O să-ți trag o scatoalcă peste ureche de-o s-auzi clopote o lună întreagă. Asta nu făcea decât să-l întărâte și mai mult.
– Mai bine clopote decât fete proaste, insista el, dar n-a aruncat niciodată în râu.” (p.149-150)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link