Filme bune care apar in Februarie

Ianuarie nu a fost o lună reușită pentru cei care iubesc filmele pentru că în această perioadă din an nu apar realizări cinematografice de excepție. Dar în Februarie, aștept cu nerăbdare să văd ceva deosebit in cinematografe. Am ales pentru voi 3 filme care nu trebuie ratate:

1. Black Panther
Acest film va rula la cinematografe la noi începând din 16 februarie. Este regizat de Ryan Coogler, iar în rolurile principale și secundare joacă Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Danai Gurira, Martin Freeman, Daniel Kaluuya, Letitia Wright, Winston Duke, Angela Bassett, Forest Whitaker, Andy Serkis. Niște specialiști în artă cinematografică care au un canal Youtube denumit Double Toasted spuneau că dacă ești actor de culoare și nu ești în acest film înseamnă că nu exiști.
Primul supererou de culoare din lumea benzilor desenate, Black Panther va face trecerea pe marele ecran în 2018. Pe numele său T’Challa, supereroul s-a născut în Wakanda, o ţară africană ascunsă lumii întregi pentru ca marile corporaţii să nu-i exploateze vibraniumul, un preţios metal descoperit într-un meteorit.

2. Call Me by Your Name
Această peliculă cinematografică este prezentă pe lista nominalizarilor la premiile Oscar. Call Me by Your Name este regizat de Luca Guadagnino și ii are in distribuție pe actorii: Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg, Amira Casar, Esther Garrel, Victoire Du Bois.
În nordul Italiei, prin 1983, tânărul Elio începe o relație cu asistentul tatălui său, Oliver. Un film de dragoste despre un tânăr aflat la început de drum, care își descoperă orientarea sexuală, moștenirea sa evreiască, totul pe unul dintre cele mai frumoase decoruri surprinse pe peliculă.

3. The Shape of Water
Regizorul Guillermo del Toro face unele dintre cele mai unice filme contemporane. Filmul The Shape of Water este nominalizat la premiile Oscar pentru cel mai bun film, pentru cea mai bună actriță în rol principal – Sally Hawkins, pentru cea mai bună actriță în rol secundar – Octavia Spencer, cel mai bun actor într-un rol secundar – Richard Jenkins, cel mai bun regizor – Guillermo del Toro, cel mai bun scenariu, cel mai bun scenariu original, cea mai bună imagine, cel mai bun sunet și cele mai bune costume.
Elisa este o femeie mută, izolată, care lucrează ca femeie de servici într-un laborator secret. Viața ei va lua o turnură neașteptată când descoperă subiectul laboratorului, o creatură subacvatică din America de Sud, ce trăiește închis într-un acvariu. Între cei doi se înfiripă o relație specială, amenințată de un agent ostil și de un biolog marin care nu este ceea ce pare.
Acest film va rula în România începând din 23 Februarie.

You may also like...

No Responses

  1. Cu siguranta voi vedea aceste 3 filme, dar eu astept Scurtcircuit. Incerc sa urmaresc toate filmele romanesti care apar, dar asta are si o tema care pe mine ma pune rau de tot pe ganduri.

  2. Stiu ca filmul Scurtcircuit e inspirat dintr-un caz real. Inspirat din tragicul eveniment din august 2010, când la București au murit mai mulți nou-născuți prematuri în incendiul care a cuprins salonul de terapie intensivă neonatologie din Maternitatea Giulești. Actori Principali: Maruca Băiașu, Manuel Nicolae, Magda Catone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link