Padurea intunecata de Liu Cixin

padurea intunecata

Padurea intunecata de Liu Cixin nu este o carte usoara pentru cei care nu sunt innebuniti dupa science-fiction. Eu citesc carti SF cat de des pot, iar anumite idei si concepte descrise in anumite volume literare mi-au dezvoltat imaginatia si vocabularul. Daca esti incepator in lumea science-fiction, ar fi bine sa incepui cu o carte SF lejera, mai pe intelesul tau pentru ca romanele scrise de Liu Cixin sunt pentru profesionisti, pentru cititori innraiti ai acestui gen literar.

Daca vrei sa pasesti pentru prima oara in lumea SF-ului, iti recomand cartea Dune care este cea mai buna din toate timpurile. O planeta desertica unde locuitorii conservau fiecare picatura de apa, chiar aveau niste costume speciale care filtra orice lichid al corpului. Daca murea un membru al familiei din acea lume desertica, nimeni nu varsa o lacrima pentru ca apa era foarte importanta. O sa aveti parte de personaje care isi calculeaza orice vorba sau fapta, de viermi uriasi de nisip care te pot inghiti cat ai clipi daca nu stii sa mergi pe nisip. Trebuie sa schimbi mereu stilul de mers, un pas mare, 3 pasi mici, pauza de cateva secunde, un pas lateral etc. Daca mergi normal sau alergi, viermii uriasi de nisip te vor manca la fel cum bagam noi pe sub mustati alune cand ne uitam la Netflix la niste seriale de top science-fiction.

Daca nu vreti sa cititi romane, puteti sa aruncati o privire pe o culegere de povestiri SF denumita Zburatorii Noptii de George R.R. Martin. Un volum de povestiri in care o sa gasiti nave spatiale posedate de spirite, cadavre animate pentru a fi exploatate in munci necalificate, extraterestrii care paraziteaza oamenii in cautarea divinitatii, dar cred ca e momentul sa ne intoarcem la Padurea intunecata de Liu Cixin.

Recenzie Padurea intunecata de Liu Cixin

Parerile sunt impartite despre cartea Padurea intunecata care este al doilea volum din seria Amintiri din trecutul Terrei. Primul volum, Problema celor 3 corpuri, este total diferit fata de Padurea intunecata. Unii spun ca primul volum este extraordinar, iar ca al doilea nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor. Al treilea volum a aparut deja in Romania in 2020 si se numeste Capatul mortii.

Altii sustin sus si tare ca Padurea intunecata este cea mai buna carte scrisa de Liu Cixin, dar tin sa aminteasca sa le cititi una dupa alta pentru ca altfel o sa pierdeti sau o sa uitati detalii importante.

Daca prima carte ne-a prezentat lumea Trisolaris (numele extraterestrilor) care pregatesc o invazie pe Terra peste 400 de ani, dar si-au trimis deja spioni pentru ca omenirea sa nu pregateasca o defensiva puternica, a doua carte este mult mai complexa. Extraterestrii nu pot citi gandurile oamenilor, insa pot inregistra orice convorbire sau orice actiune realizate de oameni.

Padurea intunecata nu o sa iti aduca zambetul pe buze sau in suflet. Este o carte dura care prezinta o realitate posibila in viitorul indepartat, o invazie extraterestra care ne poate scoate definitiv din istorie. Sunt pasaje in aceasta carte unde este prezentata disperarea dusa la extrem a omenirii, dar nu este un volum SF inecat in intuneric. Exista speranta, iar cine a citit Legendele Olimpului stie ca a fost singura pasare din Cutia Pandorei care mai putea sa aduca liniste in sufletul oamenilor. In Cutia Pandorei oferita de zei se aflau toate bolile, toate nenorocirile care pot lovi oameni in plin, dar si o pasare firava denumita Speranta.

Padurea intunecata de Liu Cixin o gasiti la libraria online Libris. A aparut si volumul 3 din aceasta serie denumit Capatul mortii, dar primul volum – Problema celor 3 corpuri se gaseste foarte greu pentru ca este o carte de succes.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link