Outlaw King, oficial trailer

Outlaw King este un film istoric mai aproape de realitate decât Braveheart(1995). Robert Bruce nu l-a tratat niciodată pe William Wallace în lupta scoțienilor pentru independență, dar filmele nu sunt făcute ca să reprezinte exact ce s-a întâmplat în anumite perioade din istoria omenirii. Braveheart rămâne unul dintre cele mai bune filme văzute de mine, alături de Gladiator. Iar Outlaw King este o continuare a filmului Braveheart care a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor Mel Gibson, cea mai bună imagine John Toll, cele mai bun efecte speciale Lon Bender și Per Hallberg și cel mai bun machiaj Peter Frampton.

Outlaw King este regizat de David Mackenzie, iar actorul principal este Chris Pine. Cei 2 au mai colaborat la realizarea cinematografică Hell or High Water din 2016, pe care îl recomand celor care iubesc filmele de acțiune, în special cu spărgători de bănci.

În Braveheart, dar și în Outlaw King, așa cum se vede și în trailer, armata scoțiană învinge armata engleză care avea o cavalerie de temut recunoscută în toată Europa. Iar scoțienii erau organizați doar ca infanterie, adică un corp de armată care lupta pe jos. Toate aceste războaie pentru independența Scoției se petrec în secolul 14. Iar după aceste înfrângeri categorice, Anglia a schimbat tactica pe campul de bătălie și în următorii 180 de ani a devenit cea mai puternică armată de infanterie până la apariția lăncierilor sau a trupelor din zonele Germaniei denumite Landsknechts. Iar dacă sunteți pasionați de istorie căutați cartea Armour of the English Knight 1400-1450 scrisă de Dr Tobias Capwell.

Englezii au învățat din aceste înfrângeri și au folosit stilul de luptă al scoțienilor în luptele cu alte țări puternice din punct de vedere militar. Cum a fost cazul bătăliei de la Agincourt(25 Octombrie 1415), împotriva Franței din Războiul de 100 de ani. Armata engleză a fost condusă de regele Henry al V-lea și 80% din rândurile soldaților erau arcași care foloseau longbow, un arc care trăgea la distanță mare. Arcașii erau protejați de teren pentru ca erau înconjurați de pădure și de niște țepe mari de lemn înfipte în pământ ca să sperie cavaleria adversă. Armată franceză era mult mai numeroasă și atacul cavaleriei a fost un dezastru total. Caii francezilor aveau armură doar pe cap și au fost uciși cu sutele. Acela a fost începutul declinul cavaleriei în războaiele din întreaga lume.

Outlaw King, oficial trailer

Sursa poza wideopenpets.com

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link