Sfarsitul copilariei de Arthur C. Clarke

sfarsitul copilariei

Mereu mi-a placut sa citesc SF care inseamna fantezie bazata pe stiinta sau cu alte cuvinte Stiintifico-Fantastic. Printre autorii mei preferati se numara si Arthur C. Clarke care a scris printre altele “2001: Odiseea Spatiala”, “Rendez-vous cu Rama”, “Ultima Teorema”, “2010: A Doua Odisee”, “2061: A treia odisee” si “Sfarsitul copilariei”.

De ce sa citesti carti SF care iti pot schimba perceptia despre lume?

Pentru ca SF-ul iti deschide mintea. Iti deschide ochii si te invata ca lumea in care traim noi este una din miile sau daca nu milioanele de lumi din Univers. Ca exista numeroase cai posibile, ca robotii ne pot face viata mai usoara, dar in acelasi timp ne face sa devenim reci la fel ca metalul din care sunt facuti acestia. SF-ul nu este reprezentat doar de Star Wars sau de cel mai dur erou negativ din istoria cinematografiei – Vader. Din cartile SF poti afla cum se cladesc imperii bazate pe stiinta, dar cum se pot prabusi rapid, poti sa inveti despre economie, politica, arta razboiului din luptele duse intre diferite planete sau rase de extraterestrii.

Cum s-ar derula prima intalnire dintre pamanteni si o rasa de extraterestrii?

In cartea “Sfarsitul copilariei” de Arthur C. Clarke de la editura Nemira, niste nave de mari dimensiuni viziteaza orasele importante ale Terrei. Extraterestrii sunt supra-numiti Overlords si sunt superiori pamantenilor din toate punctele de vedere: economic, militar, tehnologic si intelectual. Extraterestrii promit a vor elimina saracia, crimele, chiar si Razboiul Rece dintre marile puteri ale lumii si Pamantul va fi unit in pace.

Orele de munca sunt reduse la 20 pe saptamana, oamenii sunt incurajati sa mearga la facultati sau colegii indiferent de varsta ca sa invete lucruri noi. Lumea devine mai buna, violenta este redusa la 1% si e in scadere, dar care va fi pretul pe care il vor plati locuitorii Terrei pentru aceasta bunastare? Asta va trebui sa afli singur daca cumperi volumul “Sfarsitul copilariei” de Arthur C. Clarke de la librarie online Libris.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link