Cartea clanului din Baltimore de Joel Dicker

cartea clanului din Baltimore

Fiecare familie are drama sa. Acestea erau cuvintele pe care o prietena mi le adresa in urma cu foarte multi ani. I-am dat dreptate inca de pe atunci, dar cuvintele ei au o semnificatie mult mai accentuata acum in constiinta mea dupa ce am citit “Cartea clanului din Baltimore” de la editura TREI.

Numele autorului, Joel Dicker imi este cunoscut de mult timp, deoarece i-am vazut adesea cartile la Biblioteca Judeteana de unde mai imprumut carti, dar datorita celor de la Libris am achizitionat-o la un pret de exceptie (9.99 lei), avand o reducere substantiala.

Cartea clanului din Baltimore de Joel Dicker prezinta povestea unei familii in care cei doi frati Goldman, Nathan si Saul, pornesc pe drumuri diferite, iar norocul nu le-a suras la amandoi in egala masura. Nathan si familia lui apartin clasei mijlocii si locuiesc in Montclair, in schimb fratele sau Saul se realizeaza pe plan profesional, ajunge un avocat de succes si locuieste impreuna cu familia sa intr-o casa luxoasa din Baltimore. Cum viata are planul sau, baietii celor doua familii (Marcus si Hillel) se nasc la doar cateva luni distanta. Familia din Baltimore in urma unor circumstante date, ajunge sa il adopte si pe Woody, un baiat inteligent si puternic.

J. Dicker a avut geniala idee ca a boteza cele doua familii dupa orasul in care locuiesc si astfel ca avem de-a face cu familia Baltimorilor si cu familia Montclairii. Partea mai putin placuta a cartii este tensiunea in care te tine din clipa in care greutatile vietii se vor napustii asupra familiei. Punctul culminant al povestii este amanat pentru ca interesul cititorului sa fie mai mare, dar supriza este ca aceasta drama vine la pachet cu mult mai multe surprize placute sau neplacute.

Cei trei baieti cresc impreuna, dar prietenia lor le este pusa la incercare o data cu trecerea anilor si in relatia lor apar: orgoliu, invidia. Marea problema este ca toti iubesc aceasi fata, pe Alexandra. In jurul acestei fete se pare ca tot Universul lor se invarte. In esenta as putea concluziona ca suntem martori la o drama a necomunicarii in familie si putem urmari evolutia lor in timp, dar si modul prin care societatea ii modeleaza.

Daca doresti sa citesti un thriller senzațional, de o psihologie uimitoare atunci ai ales o carte de exceptie, Cartea clanului din Baltimore. Aici unde increderea cladita in ani de zile poate disparea imediat si unde iubirea il poarta pe om pe cele mai inalte culmi. Dupa toatea acestea nu mai ramane decat sa iti pui intrebarea: cine suntem noi dupa pierderea persoanelor dragi?

Cartea clanului din Baltimore o poti gasi la libraria online Libris.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link