Viata secreta a scriitorilor de Guillaume Musso
Guillaume Musso este unul dintre preferatii mei pentru ca in romanele lui este aproape imposibil sa ghicesti finalul. De fapt, de la un capitol la altul se schimba situatia si ramai cu gura cascata la noile descoperiri din creatia literara a lui Musso. Cum spunea un prieten bun: Musso este un scriitor-vulpe, te pacaleste exact cand te astepti mai putin.
Prima carte pe care nu am lasat-o din mana scrisa de acest autor francez a fost Central Park. O poveste despre o politista care se trezeste legata cu catuse de un strain in cel mai mare parc din New York. Inca de la primele pagini mi-a placut cum scrie Guillaume Musso, iar de atunci am cumparat carti scrise de acest autor francez. Am cel putin 7 volume in biblioteca, iar de curand am pus mana pe Viata secreta a scriitorilor.
Recenzie Viata secreta a scriitorilor de Guillaume Musso
Cartile acestui scriitor francez au fost traduse in peste 40 de limbi si are 11 milioane de exemplare ale cartilor vandute in toata lumea. Dintre toate volumele literare scrise de Musso, Viata secreta a scriitorilor este cel mai slab din punctul meu de vedere si o sa va explic si de ce. Magia acestui scriitor francez este data de felul lui de a scrie si modul in care se joaca cu mintea ta atunci cand dai pagina dupa pagina.
Deja ti-ai facut in minte un scenariu dupa un anumit capitol, ca mai apoi totul sa se rastoarne si ce stiai nu mai e valabil in urmatorul capitol. In plus, niciodata nu mi-am dat seama de finalul cartilor scrise de Musso pana la Viata secreta a scriitorilor.
Din pacate, din primele pagini am intuit finalul cartii Viata secreta a scriitorilor si asta m-a dezamagit. Poate m-am obisnuit cu stilul lui Musso si am inceput sa il cunosc mai bine sau pur si simplu este o carte care nu mi-a intrat la suflet.
Inceputul cartii este promitator. Un scriitor, Nathan Fawles, s-a retras o insula din Mediterana departe de fani si presa si nu mai scrie nimic. Are o viata gri, fara evenimente notabile. In trecut, Nathan Fawles a avut un succes nebun la public, toate cele 3 carti publicate de el s-au vandut ca painea calda sau mai bine zis ca servetelele cu dezinfectant pe timp de carantina. Nimeni nu intelege de ce nu mai scrie si ce l-a determinat sa locuiasca pe acea insula.
Un scriitor aspirant ajuns librar de ocazie are propria sa poveste, iar jurnalista Mathilde Monney are, la randul ei, o viata secreta. Destinele celor trei personaje se intersecteaza intr-o perioada incordata pentru locuitorii acelei insule. Cadavrul unei femei este descoperit pe plaja, iar insula este inchisa de autoritati pentru a descoperi criminalul.
Fiecare capitol la cartii Viata secreta a scriitorilor se deschide cu un citat al unui scriitor celebru, iar printre ei se numara si Umberto Eco, autorul romanului Numele Trandafirului. Umberto Eco spunea: O carte este ca un munte. Trebuie sa petreci mult timp la baza lui inainte sa incepi escaladarea spre varf.
Cartea Viata secreta a scriitorilor este la vanzare pe libraria online Libris, iar acolo o sa gasiti mai multe volume scrise de Musso. Va recomand sa cititi Central Park, Maine, Un apartament la Paris.
Recent Comments