Top 100 carti Nemira

De câteva zile, a apărut Top 100 cărți Nemira – cele mai vândute romane de la Bookfest. Editura Nemira a fost prezentă la Bookfest cu peste 600 de titluri din 12 colecții. O să îmi exprim părerea despre 3 volume care mi-au lăsat o impresie bună din acest Top 100 cărți Nemira .

Omul din castelul înalt de Philip K. Dick

Această carte a fost distinsă cu premiul Hugo în 1963. Este un roman de istorie alternativă în care naziștii au câștigat Al Doilea Război Mondial și acum își împart sferele de influența alături de japonezi și italieni. Oamenii de culoare sunt sclavi, iar evreii își fac operații estetice și își schimbă numele ca să supraviețuiască. Iar naziștii duc o luptă fără menajamente în interiorul partidului pentru a căpăta mult mai multă putere. Dar sunt și eficienți în administrarea zonelor întinse ocupate de ei. Au secat câteva mări și le-au transformat în câmpii enorme pentru grâne, dar încearcă să și colonizeze planeta Marte. Japonezii sunt mai subtili pentru că doresc să păstreze un echilibru in zonele cucerite.
Omul din castelul înalt este o carte ce o recomand pasionaților de istorie alternativă.

Povestea vieții tale de Ted Chiang

Este o serie de 8 povestiri SF, una mai interesantă ca alta. Iar dacă ai văzut filmul Arrival, atunci o să iti placă la nebunie această carte. Filmul a fost inspirat din această colecție de povestiri. Limbajul este prima armă într-un conflict. Indiferent în ce războaie a luptat omul de-a lungul secolelor, mai întâi a strigăt ce vrea sau ce nu vrea de la dușmani. Multe conflicte armate au început de la interpretări greșite ale primelor cuvinte transmise prin călăreți sau de vorbe aruncate de anumiți conducători care aveau prea mare încredere în armatele lor.
În povestea vieții tale, extraterestii ajung pe Pământ, dar folosesc un limbaj pe care noi încă nu îl înțelegem. Pentru ei, timpul nu curge de la trecut spre viitor pentru ca ei văd timpul ca un cerc. Pot vedea în viitor, în prezent, dar și în trecut în același timp. De aceea când rușii traduc expresia “There is no time,” toți cred că este o amenințare, că nu mai este timp de negocieri. De fapt, extratereștrii vor să spună că timpul nu există pentru ei.

Fata cu toate darurile de M. R. Carey

Într-o lume în care un virus a transformat lumea într-o luptă pentru supraviețuire dintre oameni și zombi, o fetiță, Melanie, iubește să se ducă la școală și are glume în repertoriu. Într-o bază militară, câțiva copii asteaptă că ușile de la celulele lor să fie deschise că să fie escortați către sală de clasă. Melanie este foarte inteligentă și cuminte. Când soldații intră la ea în cameră, îi lasă să îi lege mâinile și să îi fixeze curelele în jurul gâtului, fără să pună intrebări. Are obiceiul neinspirat de a face glume, cum că nu îi va mușca, dar replicile ei nu atrag un zâmbet din partea soldaților, care îi urmăresc cu atenție fiecare mișcare, cu armele îndreptate asupra trupului ei mic și plăpand.
Dar Melanie are o foame care îi străbate trupul atunci cande mirosul sângelui oamenilor îi ajunge la nări. Mai multe nu vă povestesc și vă las pe voi să descoperiți ce se va întâmpla cu Melanie în această lume nebună.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link