Cum s-a prezentat editura Nemira la Gaudeamus

Când am ajuns la Târgul de carte Gaudeamus, am rămas surprins de furnicarul de oameni în căutare de autori de romane de succes. Și dacă acum o săptămână am scris câteva impresii generale despre Gaudeamus, acum o să va povestesc despre editura Nemira.
În primul rând puteai să te plimbi relaxat printre rafturile de cărți de la Nemira pentru că era spațiu destul. Față de alte edituri mai mici, unde trebuie să treci ca printr-o peluză de suporteri nervoși. Dar cred că banul dictează și aici. Ești editură mare, îți permiți spațiu generos de promovare. Cei care lucrează acolo erau cu zâmbetul pe buze, gata să te ajute dacă aveai vreo întrebare. Apoi am avut norocul să mă întâlnesc cu Ovidiu Eftimie, autorul cărților Arhanghelul Raul și Bacalaureat. Am făcut poze cu el, am primit și un autograf pe cartea Arhanghelul Raul și am glumit. Omul nu era cu nasul pe sus, deși pe Facebook pare al dracu.

Editura Nemira avea reduceri importante la pachetele de cărți. Chiar m-a întrebat o femeie de vreo 50 de ani dacă volumul Urzeala tronurilor de George R. R. Martin are vreo legătură cu serialul de pe HBO. Și i-am explicat că aceste cărți au apărut cu mulți ani înaintea serialului TV. Primul volum al acestui autor, Urzeala tronurilor, a apărut în august 1996. Iar ultimul, Dansul dragonilor a apărut în 2011. Mai sunt 2 cărți din seria Cântec de gheață și de foc care sunt așteptate cu sufletul la gură de cititorii lui George R. R. Martin. Acestea sunt The Winds of Winter și A Dream of Spring.

Apoi am stat minute bune printre rafturile celor de la Nemira și mi-am cumpărat în afară de Arhanghelul Raul și cartea Fata cu toate darurile, pe care am citit-o azi. Și dacă la început se aseamănă mult cu benzile desenate The Walking Dead, lupta pentru supravietuire într-o lume în care oamenii sunt pe cale de dispariție, apoi totul se schimbă. Cartea te duce pe alte drumuri, îți prezintă niște decizii controversate ale personajelor principale, iar Melanie, fata cu toate darurile, va fi motorul unei expediții plină de pericole. E o lume în care zombi sau flămânzii domină Anglia și mai sunt foarte puțini supraviețuitori. Iar finalul merită toți banii.

Editura Nemira si-a așteaptat cititorii la Gaudeamus cu o mulțime de titluri noi în colecțiile Nautilus SF&F, Young Adult, Anticipația și Babel, cărți de Crăciun, pachete cadou și prețuri speciale de târg.
Sâmbătă, 25 noiembrie 2017, între 12.00 și 14.00, cititorii norocosi au putut să cunoască autorii români de la Nemira în standul editurii, unde aceștia au dat autografe: Florin Chirculescu, Ovidiu Eftimie, Adrian Mihălțianu, Florin Stanciu, Iulian Tănase, Mara Wagner și Elena Vlădăreanu. Iar eu am fost unul dintre acești cititori care a mers braț la braț cu zeița Fortuna în acea zi.

You may also like...

3 Responses

  1. Ioana Radu says:

    Voiam și eu să scriu un articol despre cum a fost la standul Nemira, dar n-am șanse să scriu unul mai bun decât ce tocmai am citit aici. Super bun!

  2. Tu ai scris de curand un articol de peste 3000 de cuvinte. Nu cred ca am scris eu in toata cariera mea asa ceva.

  1. February 11, 2019

    […] original: The Blade Itself Editura Nemira Colecția: Nautilus Anul apariției: 2017 Traducător: Laura Bocancios Număr de pagini: […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link