Recenzie:Sangele Elfilor de Andrzej Sapkowski

sangele elfilor

Sângele Elfilor de Andrzej Sapkowski este a 3-a carte din seria Witcher. Primele 2 volume sunt Ultima dorință și Sabia destinului. Dacă în primele 2 cărți sunt prezentate aventurile lui Geralt din Rivia, vânătorul de monștri, dar și relația cu Yennefer, o vrăjitoare puternică și frumoasă foc, în volumul Sângele Elfilor, Geralt trebuie să o protejeze pe micuța Ciri de toți cei care vor să pună mâna pe ea. Surpriză sau nu, destinul fetiței este unul măreț, un destin care poate schimbă totul. Este prima fată antrenată în fortăreața Kaer Morhen, unde sunt cei mai puternici vrăjitori.
Ciri este nepoata reginei din Cintra, fortăreața rasă de fața pământului de Niflgaardieni, într-un război crud și groaznic. Iar Geralt are grijă de Ciri și încearcă să o învețe tot ce știe în materie de luptă cu sabia, de neutralitate în cazul unor conflicte între oameni și elfi, cum e cu auto-controlul și cum să vorbești atunci când ești printre străini.

Încă de la început este prezentat un nou personaj complex și destul de fascinant-Triss Merigold, o vrăjitoare care a avut o relație cu Geralt. Această îi pune la punct pe vrăjitorii puternici din fortăreața Kaer Morhen pentru că Ciri nu avea haine potrivite pentru antrenamentele dure cu sabia și era plină de vânătăi. Iar dacă hainele te încurcă în timp ce te deplasezi cu viteză, te poți dezechilibra. Dar Ciri nu se vaită și mai mereu zice că este puternică. Așa cum o caracteriza unul din personajele secundare: Ciri e fină ca o curea din piele, dar pe care nu o poți rupe în mâini. Și în plus, o curea poate sugruma și cel mai puternic războinic, cu un gât de taur.

Yennefer se va ocupa și ea de educația lui Ciri, iar specialitatea acestei vrăjitoare sunt misterele magiei. Sunt abordate și o serie de elemente ce țin de lumea mistică a magiei, de la vrăji cu efecte devastatoare, surse de energie pentru a putea desfășura vrăjile, elixiruri sau poțiuni cu efecte miraculoase. Iar discuția dintre Ciri și Yennefer de la sfârșitul cărții m-a făcut să zâmbesc. Yennefer îi explica că o vrăjitoare trebuie să fie frumoasă, puternică, dar și răutăcioasă. Cartea Sângele Elfilor de Andrzej Sapkowski o puteți comanda de la librăria online Libris.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link