Un primar a refuzat o librarie mobila

librarie mobila

Primarul din Urziceni a refuzat o librarie mobila Humanitas sa stationeze cateva ore in orasul lui pentru ca are prea multe biblioteci in aceasta localitate plina de academicieni. Cel putin asa scrie in comunicatul trimis de primaria din Urziceni catre Humanitas. Orice carte in plus e un pas inainte pentru tinerii din Urziceni, nu invers. Primarul din Urziceni nu doreste ca locuitorii acestui oras sa cumpere carti sau sa primeasca gratis, mai ales de la o librarie mobila. Mai bine ar fi ca oamenii sa de bani pe tigari, bautura, sa bage la pariuri, sa joace la pacanele etc.

Daca vrem sa evoluam ca popor, ar trebui sa avem salarii mai mari, locuri de munca mai bune, dar si sa avem grija de cultura noastra. Sa ne ducem des la cinema, la piese de teatru, sa calatorim mai des in tara si in afara ei, sa punem mana pe o carte pentru ca avem acum de unde sa alegem. Gasesti chiar si scriitori romani de actualitate care scriu bine, cum ar fi Ovidiu Eftimie, care combina umorul de la TNR cu genul SF sau volume literare scrise de autori celebri din intreaga lume. Ar fi bine sa vorbim corect si sa scriem bine gramatical, sa fim mai calmi, sa avem mai mult respect pentru cei din jur, sa fim civilizati, asa cum ne place sa vedem prin alte tari. Se pare ca primarul din Urziceni crede ca o carte face rau publicului larg.

Proiectul „Cartea pe roți“ reprezinta o librarie mobila care face opriri timp de o zi in mai multe localitati din Romania in care comertul de carti este in declin. Primarul din Urziceni a strambat din nas la auzul acesti vesti pentru ca daca vede o carte in fata ochilor e semn rau pentru alegerile locale care se apropie cu pasi de furnica.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link