De-a v-ati ascunselea de M.J. Arlidge, recenzie

Inspectoarea Helen Grace, eroina creionata de M.J. Arlidge, se afla la inchisoare și participa, fie ca vrea sau nu, la un joc mortal De-a v-ati ascunselea. Poti sa ai zeci de prieteni sau colegi de munca in care sa ai incredere, dar vin momentele cand dai de greu si dovezile sunt impotriva ta si nimeni nu mai sta la masa alaturi de tine. In general, doar familia ramane aproape, iar restul se imprastie ca gandacii de bucatarie cand aprinzi noaptea lumina ca sa mananci ceva. Toti te parasesc si uita toti anii in care le-ai fost aproape.

De-a v-ati ascunselea este al 6-lea volum din seria Helen Grace, scrisa de M.J. Arlidge si are nota 4.28 pe site-ul goodreads.com, o nota foarte buna pentru ca perfectiunea, in perspectiva cititorilor din toata lumea de pe acest site, este reprezentata de nota maxima 5.

Recenzie De-a v-ati ascunselea de M.J. Arlidge

Helen Grace este inchisa pe nedrept intr-o inchisoare si singura misiune este sa supravietuiasca. Toti stiti ce patesc politistii sau pedofilii cand ajung in inchisoare. Este un razboi declarat intre infractori si politisti pe strazile din intreaga lume, iar in penitenciar sunt aceleasi reguli. Supravietuieste doar cel mai puternic, cel mai abil, cel care are vorbele la el.

In orice penitenciar de pe Terra, infractorii se organizeaza in grupuri mari, unii care apartin unei anumite bande, altii in functie de rasa sau culoarea pielii. Un fost politist condamnat are sanse minime de supravietuire in asemenea conditii.

Toti prietenii au parasit-o pe Helen, doar Charlie Brooks a ramas langa ea si cauta peste tot indicii care sa ii dovedeasca nevinovatia. Sefii lui Charlie Brooks sunt impotriva acestei anchete facuta pe ascuns, dar prietenii adevarati nu tin cont de reguli si fac tot ce le sta in putinta sa rezolve orice problema. Loialitatea este o stare rar intalnita in zilele noastre, unde minciuna a devenit noul adevar, dar legatura puternica dintre Charlie si Helen Grace va da roade.

Inainte sa ajunga in penirenciar, Helen era calculata, sigura pe ea. Dupa cateva zile in acest infern de beton si fiare si la propriu si la figurat, eroina noastra devina agitata, nevrotica. Isi pierde instinctele, nu mai este rationala. Cine a trecut prin momente critice, dificile in viata stie bine prin ce trece Helen.

Cand incepe o serie de crime in inchisoare, mai ales dupa ora stingerii, toate infractaorele devin agitate si supecteaza pe toata lumea. Este clar ca faptasul este printre ele si nu se va opri prea curand. Helen nu ar fi supravietuit in inchisoare daca nu ar fi primit ajutor de la cine nu s-ar fi asteptat. Singur este aproape imposibil sa rezisti intr-o asemenea locatie cu femei periculoase in jurul tau, unele care executa pedeapsa pe viata.

Finalul cartii De-a v-ati ascunselea de M.J. Arlidge este plin de suspans, dar nu voi da detalii ca sa nu va stric surpriza cand o sa dati pagina dupa pagina. Aceasta carte o puteti comanda de pe libraria online Libris, unde o sa gasiti si alte volume literare scrise de M.J. Arlidge.

An aparitie: 2020

Autor: M.J. Arlidge

Categoria: Literatura Universala

Colectie: Fiction Colection

Editura: TREI

Numar de pagini: 400

Titlul original: Hide and Seek

Traducator: Ciprian Siulea

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link