Top 10 carti Nemira in 2017

Cei de la Nemira au publicat cele mai apreciate cărți din 2017. Am citit 4 romane din acest top 10: Povestea vieții tale, Omul din castelul înalt, Arhanghelul Raul și Supraviețuitorii.

Top 10 cărți Nemira în 2017

1. Tobele Toamnei, vol I și II, de Diana Gabaldon, din seria Outlander, colecția Nautilus
2. Căsătorie de plăcere, de Tahar Ben Jelloun, colecția Babel
3. Soția plantatorului de ceai, de Dinah Jefferies, colecția Damen Tango
4. Regina Roșie, de Victoria Aveyard, colecția Young Adult
5. 50 cele mai frumoase scrisori de dragoste din toate timpurile
6. Sabia de sticlă, de Victoria Aveyard, colecția Young Adult
7. Supraviețuitorii, de Bear Grylls
8. Povestea vieții tale, de Ted Chiang
9. Arhanghelul Raul, de Ovidiu Eftimie, colecția Nautilus.
10. Omul din castelul înalt, de Philip K. Dick, colecția Nautilus

Mai multe informații despre aceste cărți găsiți pe blogul Nemira.
Se spune că români nu mai citesc cărți. Eu zic că sunt de vină autorii români care publică romane de slabă calitate. Iar cititorii românii nu mai investesc în cărți scrise de specialiști care vând doar 200 de exemplare. Dar se pare că nu este dracul chiar atât de negru.
Pentru că Ovidiu Eftimie este în Top 10 Nemira 2017. Cartea Arhanghelul Raul l-a propulsat în primii 10 scriitori alături de nume mari ca: Philip K. Dick sau Ted Chiang. Eftimie este singurul, repet SINGURUL ROMÂN, din acest top.

Eftimie scrie cu un umor tipic românesc, nu te stresează cu vorbe greu de înțeles și chiar se exprimă ca în stradă în anumite momente. Există o discuție între Raul și Hades(zeul Infernului, sălășluind în impărătia umbrelor, pe care o carmuie alături de soția sa, Persefona), iar primul i se adresează cu vorba barosane. Și dacă întrebați prietenii mei apropiați, eu așa vorbesc câteodată, folosind cuvântul barosane în frazele mele. Am râs cu poftă.
Alte elemente interesante în cartea Arhanghelul Raul. Te poți regăsi în anumite personaje, corupția face parte din peisajul românesc și este prezentată în detaliu de Eftimie. Trenurile, cu mirosuri specifice și ocupate de oameni pestriți, nu sunt doar niște mijloace de transport, iar unele gesturi sau acțiuni sunt din viața reală. Iar cartea este SF pentru că este prezentată tema universurilor multiple. Unii specialisti spun că în urma Big-Bang-ului s-au format 2 universuri. Dar nu o să vă povestesc mai multe si o să vă las pe voi să descoperiți cartea.

Și pentru că v-am obișnuit să public câte un citat din fiecare carte pe care am citit-o, mai jos aveți un mic text din Arhanghelul Raul de Ovidiu Eftimie:

În cele din urmă, pentru că partidul nu renunță la tâmpiții cu experiență, Antal Bogdan a fost numit director la Institut, presupunându-se că acolo nu are ce prostii să facă. Acolo însă s-a luat din nou în serios și a început să organizeze treaba. I-a obligat pe cei de la departamentul de călătorii în timp să semneze condica în fiecare dimineață când veneau la muncă, ceea ce a generat numeroase confuzii, întrucât unii angajați veneau dimineața, alții seara, iar alții în 2189 sau în Evul Mediu. Fiecare cercetare revoluționară era însoțită de „imposibil” și „asa ceva nu există domnule” , ceea ce i-a adus porecla „Imposibilul.”

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link