Sabia destinului de Andrzej Sapkowski

sabia destinului

Îmi place să citesc noaptea. Iar când răsfoiam paginile cărții Sabia destinului de Andrzej Sapkowski, am izbucnit în râs pe la ora 2, atunci când vecinii mei dormeau buștean. Și am râs cu poftă pentru că Sapkowski are umor din belșug. Personajul principal Gerald, un vânător de monștri cu părul alb din cauza poțiunilor luate în timp și antrenamentului agresiv, glumește foarte rar. Dar prietenul lui cel mai bun Jaskier, care este un trubadur talentat, știe să se facă plăcut oriunde, face ca vânătoarea de monștri să fie mult mai relaxanta datorită poveștilor cu haz spuse la un foc de tabără. Dialogul curge cursiv, iar glumele parcă vin de la sine.

Dar în același timp Sabia destinului de Andrzej Sapkowski este o carte profundă. Este prezentată relația dintre Gerald, mutantul care ucide monștri pentru bani și Yennefer, o vrăjitoare foarte frumoasă, dificilă, imprevizibilă și puternică. Dacă știm ce e în mintea lui Gerald, un om are ucide fără să stea pe gânduri orice monstru care pune în pericol oamenii de rând, în nici un caz nu știm ce e în inima lui. Iar volumul de față este în primul rând despre ce se petrece în inimă unui vanător indrăgostit pană peste cap de o vrăjitoare superbă.

În carte sunt 6 povestiri, dar preferata mea este prima-Limitele posibilului. Mai mulți vânători se adună la porunca unui rege ca să vâneze un dragon. Toată lumea știe că un dragon păzește un munte de aur și toți vor să se îmbogățească peste noapte. Dar Gerald nu vânează dragoni pentru că are un anumit cod pe care îl respectă, dar pleacă alături de toți acești vânători pentru că printre ei se afla și Yennefer. Iar vrăjitoarea este aproape să îi pârjolească ochii vânătorului pentru că nu s-au văzut de cel puțin 4 ani. El a părăsit-o fără să îi spună niciun cuvânt. Dar relația lor nu se va termina la această ceartă și dacă vreți să știți ce se va întâmplă mai departe ar fi bine să citiți Sabia destinului de Andrzej Sapkowski pe care o puteți cumpăra de la librăria online Libris.

Sabia destinului de Andrzej Sapkowski este a două carte publicată la noi dintr-o serie de trei. Primul volum se numește Ultima dorință și al treilea este denumit Sângele elfilor. Abia aștept să citesc și cartea cu numărul trei scrisă de acest scriitor polonez talentat.

Și în final o să vă prezint o discuție dintre Jaskier și vânătorii de dragoni, la un foc de tabără:

-Gerald? Hei, încotro a șters-o vânătorul?
-Dar ce trebuie să ne pese nouă? a răspuns Bohold aruncând un lemn în foc. A plecat. Poate ca să-și facă nevoile, conașilor. Treaba lui.
-Chiar așa, a încuviințat Jaskier și a ciupit corzile lăutei. Ce ziceți de un cântec?
-Dar cântă, naibii, odată, a spus Yaerpen Zigrin și a scuipat. Dar să nu îți închipui, Jaskier, c-o să-ți dau vreun bănuț pentru behăitul tău. Aici suntem țărani în câmp, nu la curtea regelui.
-Se vede, a dat din cap trubadurul.

You may also like...

2 Responses

  1. February 11, 2019

    […] de Andrzej Sapkowski este a 3-a carte din seria Witcher. Primele 2 volume sunt Ultima dorință și Sabia destinului. Dacă în primele 2 cărți sunt prezentate aventurile lui Geralt din Rivia, vânătorul de […]

  2. February 11, 2019

    […] reușit foarte repede să găsesc ce anume căutăm eu: Fata cu toate darurile de M.R. Carey, Sabia destinului de Andrzej Sapkowski și Arhanghelul Raul de Ovidiu Eftimie. Eu nu aveam o listă cu ceea ce îmi […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link