Topul celor mai profitabile afaceri cu carti
În ultimii ani, unele edituri și librării au făcut eforturi mari în scopul dezvoltării unei oferte atractive: evoluția unui segment care a prins foarte bine în România-cartea pentru copii, traduceri multe din literatură sau non-ficțiune straină contemporană, promovarea unor scriitori români de succes. Comerțul online de carte s-a dezvoltat foarte mult pentru că în fiecare zi sunt reduceri la cărți la pachet, reduceri pentru o numită categorie de volume, promoții și discounturi semnificative pentru toată lumea. Nu există zi în care să nu intru pe siteul unei librării online sau al unei edituri ca să vânez reduceri de cărți.
Topul celor mai profitabile afaceri cu cărți
Topul editorilor de carte este condus, potrivit datelor financiare din 2016, de GRUPUL EDITORIAL ART SRL, cu o cifra de afaceri de 38,2 milioane de lei, companie urmată de GRUP MEDIA LITERA SRL (26,6 milioane lei), TARSAGO ROMANIA SRL (25,3 milioane lei), POLIROM SA (23 milioane lei), HUMANITAS SA (19,3 milioane lei) și LOTUS PUBLISHING SRL (17,2 milioane de lei). Datele KeysFin arată că primii 10 jucători din piață au realizat 36% din totalul cifrei de afaceri de pe piața editurilor, evaluată în 2016 la 585,3 milioane de lei.
În topul comercianților de cărți, cel mai important jucător este DIRECT CLIENT SERVICES SRL (Carturesti), a carui cifră de afaceri de 87,1 milioane de lei reprezintă aproape o treime din cifra de afaceri a comercianților de carte din Romania.
Topul este completat de COMPANIA DE LIBRARII BUCURESTI SA (45,6 milioane lei), BLOR RETAIL S.A, (Diverta) (45,6 milioane lei), LIBRIS SRL (27,4 milioane lei), SEDCOMLIBRIS SA (19,7 milioane lei), ONE DISTRIBUTION COMPANY SRL (18,2 milioane lei) și LIBRARIILE HUMANITAS SA (17,5 milioane lei).
Primii 10 jucători domină piața, înregistrând afaceri de 299,5 milioane lei, care reprezinta 63% din totalul afacerilor din comerțul cu carte.
Recent Comments