Top 5 filme coreene

Top 5 filme coreene

Filmul Parasite regizat de Bong Joon-Ho a castigat cel mai important premiu oferit de Academia Americana de film. Parasite a luat premiul Oscar pentru cel mai bun film, pentru cel mai bun film international. pentru scenariu original si pentru cel mai bun regizor. Toata lumea vorbeste despre acest film pe buna dreptate, iar daca nu l-ati vizionat pana acum, ar fi bine sa luati niste floricele, bere si sa va bucurati de o capodopera cinematografica.

Daca va fi pe gustul vostru, ar fi bine sa va indreptati si catre alte filme coreene de succes. Am pregatit pentru voi un Top 5 filme coreene pe care nu trebuie sa le ratati.

Top 5 filme coreene

Oldboy – a fost primul film rergizat de Park Chan-wook care m-a dat pe spate. Era pentru prima oara cand un regizor, niste actori de exceptie si un scenarist inspirat m-au facut sa imi indrept privirea catre filmele din Coreea de Sud. Mi-am dat seama ca nu doar la Hollywood se fac filme bune si ca ar fi bine sa fiu deschis la minte cand vine vorba de cinematografia mondiala.

Oldboy prezinta viata unui barbat inchis intr-o camera mica de hotel timp de 15 ani, fara sa i se explice motivul incarcerarii si cand este eliberat, are doar 5 zile ca sa afle cine e in spatele acestei nebunii. Anumite scene de lupta au fost preluate de regizorii americani, iar finalul filmului m-a lasat masca.

I saw the devil – un film despre un criminal in serie si politistul care pleaca in urmarirea lui. Este un film dur, cu scene greu de suportat, dar care te tine cu sufletul la gura pana la final. Dupa vizionarea lui, a doua zi, s-ar putea sa te intrebi cine este de fapt adevaratul monstru: criminalul fara scrupule sau politistul ambitios. E o scena cu o duba pe o vreme ploioasa, cu o femeie frumoasa care astepta autobuzul si o teava care m-a facut sa zambesc ciudat. Mi-a ramas in minte ani de zile.

Snowpiercer – este regizat tot de Bong Joon-ho, bazat pe o banda desenata din Franta. Un tren de mare viteza este tot ce a mai ramas din omenire. Din cauza schimbarilor climatice, afara este un ger naprasnic si singurii supravietuitori de pe Terra sunt in acel tren.

Sunt impartiti pe vagoane la fel ca societatile noastre de acum. Saracii stau cu saracii, iar bogatii cu bogatii. Nu dureaza mult si revolutia este inevitabila, iar bogatii sunt pregatiti pentru orice. Sunt mai bine hraniti, au trupe de interventie rapida, au arme de foc mult mai avansate. Un serial TV inspirat din acest film va aparea in 2020 pe TNT.

Train to Busan – inainte sa vad acest film nu am vazut niciun trailer, nu am citit informatii despre aceasta creatie cinematografica, nu stiam la ce sa ma astept. Am fost surprins placut pentru ca este un film de groaza, cu zombi, dar realizat total diferit fata de creatiile de acest gen din SUA.

The Handmaiden – este un film regizat de Chan-wook Park care se va juca cu mintea voastra non-stop. Cand crezi ca ai descoperit ce urmarea un anumit personaj, ti se prezinta o alta varianta si scenariul se schimba total. Acest film mi-a adus aminte de scriitorul Musso, autorul cartilor Central Park, Fata din Brooklyn, Chemarea ingerului si Un apartament in Paris.

Musso si Chan-wook Park au ceva in comun. Nu poti sa iti dai seama de finalul filmului sau al cartii pentru ca oamenii sunt plini de surprize placute. In filmul The Handmaiden o sa aveti parte de scene de sex explicite, asa ca ar fi bine sa nu il vedeti cu minori prin preajma, de tehnici de manipulare duse la rang de arta, de actori incredibil de talentati.

Cum vi se pare acest Top 5 filme coreene si ce alte realizari cinematografice spuneti ca ar fi bine sa se regaseasca aici?

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link