Biblioteca Judeteana din Targoviste are sterilizator de carte

Biblioteca Judeteana din Targoviste

Traum vremuri ciudate, oameni buni. Luptam cu epidemia de coronavirus cu armele pe care le avem la dispozitie. Unii poarta masti de protectie si se feresc de multime, altii se duc la mare si fac bai de multime. Fiecare traieste dupa cum ii dicteaza sufletul, dar ar fi bine sa ne protejam si sa avem grija si de altii ca sa nu raspandim nenorocirea asta peste tot.

Biblioteca Judeteana din Targoviste s-a adaptat noilor conditii si a cumparat un sterilizator de carte. Am fost de cateva ori la biblioteca de la noi din oras pentru ca nu gaseam cartile pe care le doream la Fragilistic sau online pe site-uri care se ocupa cu vanzarea de carte. Pandemia a lovit in plin tara noastra, iar eu nu mai urc nici cu liftul ca sa nu ating butoanele. Nici prin gand nu imi trecea sa mai mai duca la Biblioteca Judeteana din Targoviste pentru carti.

Acum, lucrurile s-au schimbat in bine. Biblioteca din orasul nostru are un sterilizator de carte cu lumina ultraviolet. Daca pana acum preferam sa cumpar cartile pe care le doream si sa le tin doar pentru mine (asta nu o fac din egoism, dar prefer sa protejez vecinii si prietenii apropiati in caz ca am avut coronavirus), acum pot sa ma intorc linistit la biblioteca ca sa caut un roman bun fantasy sau SF.

,,Ne interesează de sănătatea oamenilor, atât a celor care ne calcă pragul şi vin să împrumute sau să citească cărţi, cât şi pentru angajaţii din cadrul bibliotecii. Având în vedere situaţia pandemică creată de virusul COVID 19 şi dorind să fie luate cele mai eficiente măsuri de prevenire a contaminării utilizatorilor bibliotecii, dar şi pentru protejarea salariaţilor instituției, Biblioteca Județeană ”I.H. Rădulescu” Dâmbovița s-a dotat cu un Sterilizator de carte cu lumină ultraviolet”, a declarat Agnes Erich, manager al Bibliotecii I.H. Rădulescu.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link